Čo je lepšie ako slobodné cestovanie? Slobodný život! ( … nová e-kniha…)


Kto by nechcel slobodne cestovať? Tým nemyslím slobodne si vybrať dovolenku a na max 25 dní v roku slobodne niekam ísť. Tým myslím zobrať sa na ako dlho chceš a kam chceš, bez pýtania sa iných. Nebolo by to zlé, však. Ale nie je to to najlepšie. Čo je ešte lepšie? Slobodný život. Aký je v tom rozdiel?

Cestovanie je naozaj jedna z najlepších vecí, ktoré môžeš v živote podniknúť. Nové kultúry, ľudia, jazyky, prostredie či príroda ťa obohatia viac, ako akákoľvek škola, práca či knihy. Má to ale svoj háčik – naozaj to nie je niečo, čo sa dá robiť stále. Ak si to poriadne zaumieniš, našetríš a vydáš sa na cesty, tak ti blahoželám. Je to veľký a veľmi dobrý krok. Ale raz ti úspory skončia, musíš sa vrátiť späť a začať makať. A toto už nie je až tak o slobode, ako o vymieňaní času za peniaze, ktoré neskôr vymeníš za čas strávený cestovaním. Aj to je dobré, lepšie ako 25 dní v roku dovolenky.

Ale čo tak úplná sloboda? Čo tak cestovať alebo aj necestovať, zarábať, pracovať a robiť čo len chceš, bez obmedzenia? Alebo čo ak nechceš cestovať, no zároveň chceš zvýšiť svoje pasívne príjmy a efektívne využiť svoj kapitál?

O tom je moja nová e-kniha – Cesta k finančnej slobode.financna sloboda cover (1) (Large)

Začal som cestovať s tým, že nájdem spôsob, ako takto žiť aj naďalej. Odvtedy sa môj cieľ presunul zo slobodného cestovania, na slobodný život. To znamená, že cestovanie je len časťou môjho životného štýlu, nie jeho cieľom. Cieľom je môcť robiť čo chcem a mať svoj čas vo vlastných rukách. Nevymieňať ho za pár drobných u zamestnávateľa, ktorý o mňa nedbá. Zabezpečím sa sám, nemám žiadne dlhodobé pracovné záväzky, pracujem keď chcem alebo nechcem, cestujem keď chcem, alebo nechcem – žijem slobodne.

Posledné 4 roky som sa držal mojej osnovy, ktorú som si stanovil asi po 4 mesiacoch života v Južnej Amerike:

  1. Care (Staraj sa – o seba, o okolie a zvieratá)
  2. Learn (Uč sa, posúvaj sa ďalej)
  3. Challenge (Potláčaj svoje hranice a strach)
  4. Provide (Zabezpeč sa)
  5. Enjoy (Nezabudni si to všetko užívať)

Aj dnes sa jej držím a stále si za ňou stojím. Náplň mojich dní spadá pod jednu z týchto kategórií a obmieňa sa to podľa toho, kde som a na čo mám chuť. Ak cestujem, tak je to menej o zabezpečovaní prostriedkov a viac o ostatných bodoch. Ak necestujem, tak je to viac o zabezpečovaní a zarábaní.

Ale čím ďalej tým menej je to o aktívnom zarábaní a viac o pasívnom. Ak cestujem, nemusím pracovať, no i naďalej zarábam. Aj keď necestujem a som na prechádzke niekde v Tatrách, zarábam.

Posledné 4 roky som venoval veľa času vzdelávaniu sa v oblasti investovania, pasívnych príjmov, podnikania bez vysokých nákladov, efektívneho časového manažmentu a manažmentu financií.

Dnes tvoria pasívne príjmy okolo 35% mojich príjmov. Zvyšok sú aktívne príjmy, ktoré si organizujem sám – podľa svojho času a možností. Ak chcem, makám, ak nechcem, oddychujem.

O tomto je moja nová kniha – dosahovanie finančnej slobody, čo ti zabezpečí slobodný život. Život, v ktorom nebudeš mať stanovený počet hodín denne, počet voľných dní či dokonca koľko dní môžeš byť chorý. Ak si vieš našetriť, je to prvý dobrý krok – ale čo s našetreným kapitálom? Ako ho čo najefektívnejšie využiť?

Pracujú tvoje peniaze pre teba, či ty pre nich?

Čo v mojej e-knihe nájdeš?

INFORMÁCIE, NÁSTROJE, SKÚSENOSTI A ZMENU POHĽADU NA FINANCIE, ktoré ti pomôžu dosiahnuť tvoju finančnú slobodu.

  1. Pomôžem ti analyzovať a zistiť tvoju aktuálnu finančnú situáciu a objasniť oblasti, kde vynikáš alebo zaostávaš.
  2. Pomôžem ti stanoviť si jasný cieľ a kroky k finančnej slobode – prispôsobené tvojmu životnému štýlu
  3. Dám ti nástroje na dosiahnutie tvojej finančnej slobody, meranie tvojho progresu a aktuálnej situácie
  4. Rozšírim ti obzor a dám ti nový pohľad na manažment financií prostredníctvom veľkého množstva skúseností z praxe, vedomostí a nástrojov nazbieraných počas mojej cesty za finančnou slobodou

Dostaň svoje financie pod kontrolu, maximalizuj pasívne príjmy a zabezpeč si finančnú slobodu. Buď pánom svojich financií, nie ich otrokom. Táto kniha je skratka k nadobudnutiu veľkého množstva užitočných informácií z oblasti financií, plánovania a budovania kapitálu.

Je určená hlavne pre mladých, nezávislých a ľudí bez záväzkov, ktorí nezdieľajú svoje financie s ďalšími členmi rodiny. Táto skupina ľudí bude vedieť uplatniť najviac rád z knihy, no kniha určite pomôže aj ak nezapadáš do tejto cieľovej skupiny.

Nájdeš tu kompletný a praktický manuál k lepšej finančnej budúcnosti. Nezameriavam sa len na isté časti finančného manažmentu či investovania ale ponúkam ti komplexnú sadu postupov, nástrojov a analýzy tvojej dnešnej situácie, nástroje na stanovenie cieľov a ich meranie, zbierku skúseností, ponaučení a vedomostí z praxe a desiatok prečítaných kníh o financiách – šetrení, investovaní, pasívnom a aktívnom zarábaní, sebazdokonaľovaní, efektivite alebo dosahovaní cieľov. A to všetko v zrozumiteľnej forme, ktorú nebudeš musieť lúštiť so slovníkom.

Čím skôr začneš, tým skôr dosiahneš finančnú – a životnú slobodu.

Klikni sem – tu nájdeš možnosti kúpy a zľavy pri spojení s kúpou mojich ostatných e-kníh.

 

 

Finančná sloboda je potrebná pre realizáciu ďalších slobôd

Investujem a testujem rôzne spôsoby už vyše 8 rokov. ETF a indexové fondy sú jedným z najlepších spôsobov, ako dlhodobo budovať majetok a finančnú slobodu. A Finax.eu je konečne dobrá platforma pre Slovákov pre realizáciu tejto formy investovania - veľmi jednoducho. Viac o tom v článku o mojich investičných skúsenostiach a odporúčaniach.


Cestovné poistenie od cestovateľov pre cestovateľov

Cestovné poistenie v zahraničí pre Backpackerov a Digitálnych nomádov od SafetyWing

Odchádzaš cestovať? Nezabudni sa poistiť. Posledné roky cestujem s poistením od SafetyWing a môžem ho len odporučiť. Vyklikáš si ho za pár minút, neriešia sprostosti a vedia čo potrebujú cestovatelia ako my. Prečítaj si viac o cestovnom poistení pri dlhodobom cestovaní tu.


Kredit na ubytko zdarma

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *