Cez Indiu už fakt po svojom… 2


Len tak narýchlo – rozhodol som sa, že si Indiu prejdem naozaj po svojom. Žiadne autobusy, vlaky a iné prostriedky, ktoré neriadim ja, ale pustím sa od toho na dvoch kolesách – Royal Enfield – Bullet. 🙂

Čo za Enfield? Royal Enfield je kultová motorka v Indii, ja som ju spoznal cez knihu Shantaram (ktorú všetkým odporúčam!). Jej prezývka je Bullet. Prišiel som na to, že kúpiť motorku v Indii je jednoduché, aj keď  tu človek nemá trvalé bydlisko. Je to takisto lacné. Tak som si splnil jeden zo svojich snov – jazdiť na motorke, s batohom priviazaným o sedadlo, road trip cez vidiek, mestá a hlavne hory. K horám som ešte nedošiel, ale na tie sa teším na severe Indie… niekedy v Júni. Momentálne si prejdem juh – zastávka v Gokarna, v Goa, potom na sever cez Mumbai až niekam v Ladakh a ktovie kde všade medzi tým.

Takže nasledujúce mesiace si budem užívať šialenú premávku v Indii, deravé cesty, vyhýbanie sa kravám a autobusom, ktorých šoféri nemajú pud sebazáchovy… na tomto krásavcovi:

Len toľko, neskôr napíšem viac o tom, aká sranda je kupovať motorku v Indii :).

 

Finančná sloboda je potrebná pre realizáciu ďalších slobôd

Investujem a testujem rôzne spôsoby už vyše 8 rokov. ETF a indexové fondy sú jedným z najlepších spôsobov, ako dlhodobo budovať majetok a finančnú slobodu. A Finax.eu je konečne dobrá platforma pre Slovákov pre realizáciu tejto formy investovania - veľmi jednoducho. Viac o tom v článku o mojich investičných skúsenostiach a odporúčaniach.


Cestovné poistenie od cestovateľov pre cestovateľov

Cestovné poistenie v zahraničí pre Backpackerov a Digitálnych nomádov od SafetyWing

Odchádzaš cestovať? Nezabudni sa poistiť. Posledné roky cestujem s poistením od SafetyWing a môžem ho len odporučiť. Vyklikáš si ho za pár minút, neriešia sprostosti a vedia čo potrebujú cestovatelia ako my. Prečítaj si viac o cestovnom poistení pri dlhodobom cestovaní tu.


Kredit na ubytko zdarma


Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 myšlienky “Cez Indiu už fakt po svojom…