Výzva pre všetkých – Nauč sa so mnou Esperanto


Stále tu meliem o učení sa jazykov, o výzvach a challenges atď. Tak mám tu jednu skupinovú výzvu – naučím sa hovoriť Esperanto do konca novembra túto jeseň. Vyzývam ťa, aby si sa pridal a naučil sa so mnou. Vzajomne si pomôžeme, naučíš sa niečo nové a bude to sranda. Prečo? Pretože môžeš a neboj, je to jednoduchšie, ako si myslíš…

O čo ide?

Chcem, aby si sa pridal ku mne – Naučíme sa rozprávať jazykom Esperanto do konca Novembra 2013. 

Do akej miery? Aby sme sa mohli porozprávať pri pive v Esperanto, o hocičom.

Čo je to Esperanto?

Nauc sa esperanto

Najlepšie to vysvetlia ľudia, ktorí sa tomu venujú: http://www.esperanto.sk/ alebo Wikipedia: http://sk.wikipedia.org/wiki/Esperanto

V krátkosti, je to medzinárodný jazyk, ktorý bol vytvorený s cieľom dať nám jednoduchý a ľahko naučiteľný jazyk, ktorý je oslobodený od náboženských, politických a iných vplyvov.

Takže je veľmi jednoduché sa ho naučiť, nie je komplikovaný a ak sa ho naučíš, budeš patriť k odhadovaným 2 miliónom ľudí na svete, ktorí ním hovoria.

Povieš si, 2 milióny je málo, ani si s nikým nepokecám. To ale záleží na tebe. Ľudia, ktorí sa učia Esperanto, sa učia za účelom rozprávať s ľuďmi z iných krajín, čiže kontakt vyhľadávajú. Takže existujú fóra, stretnutia všade vo svete a aj na Slovensku – Slovenská esperantská mládež alebo Slovenské esperantské stretnutie.

 

Ako na to?

Každý, ako mu vyhovuje. Z kníh, PDF-iek, online. Všetko čo potrebuješ je na internete:

http://www.esperanto.sk/

PDFko po Slovensky

Nepoviem ti ako na to, ty vieš, čo ti vyhovuje. Stačí ti len 1 mozog, 1 porcia motivácie, 1 porcia sebakontroly, a niečo ako 30 minút denne (alebo 4 hodiny týždenne, to už je na tebe).

Že nemáš čas? Naozaj? Koľko času si dnes strávil čumením na všelijaké hovadiny na Facebooku? Pol hoďku niekoľkokrát do týždňa si nájdeš. Nemusíš ak nechceš samozrejme. Ale nedávaj mi výhovorky, chcem počuť spôsoby, ako to spravíš ;).

Čo ponúkam?

  • rozhovory cez Skype alebo Facebook, kde si navzájom pomôžeme. Nič formálne, zapneme to a budeme kecať Esperanto, každý čo vie
  • motiváciu – ja sa Esperanto naučím, či sa tu niekto pridá, alebo nie. Ale ak sa pridáš, tak sa zvezieme spolu – budem s tebou komunikovať, zdielať nové info, kontrolovať, či sa učíš aj ty. Nebudem ale na teba tlačiť, ak sa z toho potom vyzuješ, je to na tebe
  • ktovie, možno sa aj stretneme a dáme si nejaký drink. Ak áno, tak to bude na mňa. A ktovie, možno zorganizujeme stretko v mojom dome v Slovenskej Vsi 🙂
  • organizáciu celej skupiny (ak sa nazbierame), napríklad Google Hangouts, kde si môžme pokecať všetci naraz.

Prečo to robím takto, verejne?

Pretože som sa naučil, že takéto verejné predsavzatia sa lámu najťažšie, takže sa poisťujem proti lenivosti 🙂

Pretože si navzájom pomôžeme precvičovaním Esperanta priamou rečou, čo je najlepší spôsob, ako sa jazyk naučiť

Pretože to bude zaujímavejšie takto.

Pretože takto spoznám ďalších zaujímavých ľudí.

Pretože všetky nové vedomosti, sú dobré vedomosti.

Prečo sakra nie 😉

Ideš do toho? Super. Pošli mi email na lukas@posveteposvojom.com, do hlavičky daj ESPERANTO a napíš mi tam prečo sa chceš pridať. Zvyšok si dohodneme neskôr (pretože nemám šajnu, koľkí sa pridajú…).

esperanto logo

Finančná sloboda je potrebná pre realizáciu ďalších slobôd

Investujem a testujem rôzne spôsoby už vyše 8 rokov. ETF a indexové fondy sú jedným z najlepších spôsobov, ako dlhodobo budovať majetok a finančnú slobodu. A Finax.eu je konečne dobrá platforma pre Slovákov pre realizáciu tejto formy investovania - veľmi jednoducho. Viac o tom v článku o mojich investičných skúsenostiach a odporúčaniach.


Cestovné poistenie od cestovateľov pre cestovateľov

Cestovné poistenie v zahraničí pre Backpackerov a Digitálnych nomádov od SafetyWing

Odchádzaš cestovať? Nezabudni sa poistiť. Posledné roky cestujem s poistením od SafetyWing a môžem ho len odporučiť. Vyklikáš si ho za pár minút, neriešia sprostosti a vedia čo potrebujú cestovatelia ako my. Prečítaj si viac o cestovnom poistení pri dlhodobom cestovaní tu.


Kredit na ubytko zdarma

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *