bergen norsko

Máš odvahu spraviť zmenu? 4


Je ľahké ostať v našom status quo. Kým nič nezmeníme, tak nič neriskujeme, je to pohodlnejšie a nemáme čo stratiť. Je toto zmýšľanie naozaj pravdivé? Nie. Máš čo stratiť. Každým dňom, kedy nič nespravíš, strácaš čas. Strácaš príležitosti. Strácaš zážitky a vedomosti.

Spraviť zmenu je riskantné, menej pohodlné, vyžaduje to viac úsilia z našej strany. Hoci vieme, že výsledok môže byť skvelý, nie sme pripravení prejsť cez to obdobie rizika, viac náhamy a života nie celkom vo vatičke.

Najťažšou vecou je spraviť to rozhodnutie zmeniť svoj status quo.

Najjednoduchšou vecou je nespraviť nič.

Máš na to? Máš odvahu spraviť to rozhodnutie? Lebo potom už je všetko ľahšie. Veci skrátka plynú, môže sa stať hocičo, ale už ťa to tak netrápi alebo nevystrašuje – pretože si preskočil cez tú hlavnú prekážku – tvoju vlastnú pohodlnosť.

Zmena je dobrá, nezáleží na tom, v akej situácii práve si. Či cestuješ, či pracuješ, či si nezamestnaný a hľadáš východisko. Ak robíš tú istú vec dlho, a strácaš entuziazmus, tak zmena ťa osvieži. Dá ti nový dych, novú vlnu entuziazmu.

Nové prostredie, noví ľudia, nové prekážky a zážitky oživia tvoju rutinu.

Tak čo, máš na to? Zmeň svoje status quo, sprav to rozhodnutie.

Ja som nedávno tiež potreboval novú vlnu entuziazmu a nové prostredie.

Pozdravujem z Bergen, Nórsko ;).

bergen norsko

Finančná sloboda je potrebná pre realizáciu ďalších slobôd

Investujem a testujem rôzne spôsoby už vyše 8 rokov. ETF a indexové fondy sú jedným z najlepších spôsobov, ako dlhodobo budovať majetok a finančnú slobodu. A Finax.eu je konečne dobrá platforma pre Slovákov pre realizáciu tejto formy investovania - veľmi jednoducho. Viac o tom v článku o mojich investičných skúsenostiach a odporúčaniach.


Cestovné poistenie od cestovateľov pre cestovateľov

Cestovné poistenie v zahraničí pre Backpackerov a Digitálnych nomádov od SafetyWing

Odchádzaš cestovať? Nezabudni sa poistiť. Posledné roky cestujem s poistením od SafetyWing a môžem ho len odporučiť. Vyklikáš si ho za pár minút, neriešia sprostosti a vedia čo potrebujú cestovatelia ako my. Prečítaj si viac o cestovnom poistení pri dlhodobom cestovaní tu.


Kredit na ubytko zdarma


Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 myšlienky “Máš odvahu spraviť zmenu?

  • Pavel Starych

    Ahoj Lukas,

    presne si to trafil, to čo si napísal, sedí na mňa ako uliate. Odvaha to je to čo mi chýba. Mám strach urobiť rozhodnutie – zmeniť svoj život, opustiť pohodlie a istoty a pritom vo svojom vnútri túžim práve po tom. Nemáš nejakú radu ako nato?

    Pavel

    • Lukas Cech

      Nazdar Pavel,

      vdaka! Nehladaj rady ako to spravit, sprav to. Sme velmi dobri v hladani rad, a manualov ako na to, citame mesiace o tom, ako to spravit, ale vsetko je to nic platne, ked to nakoniec nespravime.

      Predpokladam, ze si si uz dost toho precital a spravil prieskum, takze vies lepsie, ako ja, ci to zvladnes alebo nie. Takze jedine co chyba je …. spravit to 🙂

      a na to nie je ziaden recept, skratka pouzi vsetky vedomosti co mas a sprav to, ako to najlepsie vies.

      good luck 😉

  • hogy

    Fiiha, zdravim z Armenska do Dreveneho mestecka na zapade Norska. Ze sa odtrepes na sever Europy by som necakal. Ale Norsko je fakt pekne, urcite to stoji za to… mam nan len pekne spomineky a tiez aj na zvysok Skandinavie. Nikdy som tam vsak neskusal stopovat, tak dufam, ze to skusis a das vediet, ci to tam fici! 🙂