lukas cech peru stanovanie

Som čudák 31


Nepasujem do spoločnosti. Ľudia na mňa zazerajú. Robím veci ináč. Nebavia ma veci, ktoré bavia väčšinu. A ináč by som to ani nechcel.

Keď kráčam po ulici, tak sa ľudia obzerajú. Keď vôjdem do obchodu, tak zavládne krátke ticho. Ľudia nie sú zvyknutí na môj vzhľad, povedia si, „Aký čudák“.

Veľa času strávim osamote – čítam, pracujem, píšem, učím sa. Nepotrebujem byť lukas cech peru stanovaniestále v kontakte s inými, rodinou, priateľmi. Som zvyknutý byť sám, a samota mi vyhovuje. Samozrejme, že mám rád ľudí, rodinu a priateľov, ale väčšinu času rád trávim v kľude mojej vlastnej „spoločnosti“. Pretože takto som tvorivejší, relaxujem, rozmýšľam.

Pri rozhovoroch s bežnými ľuďmi (teda nie alternatívnymi cestovateľmi a podobne), mám poväčšinou opačný názor na veci, ako oni. S veľa vecami, ktoré sú pre nich bežné, nesúhlasím. Na väčšine vecí, o ktoré sa oni zaujímajú, mi nezáleží. Väčšina noriem, ktoré ľudia považujú za samozrejmosť, sú pre mňa postavené na hlavu. Myslím si, že ľudstvo ako také, je to najhoršie, čo sa tejto planéte zatiaľ stalo. (na individuálnej úrovni sa to líši).

Spôsob, akým žijem, je pre nich nepochopiteľný. Žijem mimo ich rutín, chápania, pravidiel a noriem. Taký vyvrheľ.

Áno, som čudák. A som na to hrdý.

Pretože, podľa čijej definície som čudák? Podľa definície ľudí, ktorí nemajú radi svoj život. Ktorí z pohodlia obývačky ďaleko nevyrazili. Ktorí majú skreslené vnímanie sveta prostredníctvom telky, náboženstva, politiky. Ktorí nerozmýšľajú za seba, ale sledujú dav. Ktorí sú nešťastní, pretože ich sny sú pochované pod kopou starostí, problémov, závisti a negativity.

Ale hlavne, som čudák podľa ľudí, ktorí majú o mne túto mienku z prvého pohľadu, bez toho, aby vedeli kto som, čo robím, prečo to robím, čo sú moje vášne a na čom mi záleží.

Byť vyvrheľom, nepasovať do spoločnosti, ktorá sa zaujíma len o seba, a svoj prospech, na úkor ostatných tvorov, prírody a ostatných ľudí, je pre mňa veľmi oslobodzujúce.

Som čudák. Žijem si po svojom a som na to hrdý. Neprišiel som na tento svet, aby som žil tak „ako sa má“, ale tak, ako chcem a ako to prospieva nášmu svetu, nie systému.

Finančná sloboda je potrebná pre realizáciu ďalších slobôd

Investujem a testujem rôzne spôsoby už vyše 8 rokov. ETF a indexové fondy sú jedným z najlepších spôsobov, ako dlhodobo budovať majetok a finančnú slobodu. A Finax.eu je konečne dobrá platforma pre Slovákov pre realizáciu tejto formy investovania - veľmi jednoducho. Viac o tom v článku o mojich investičných skúsenostiach a odporúčaniach.


Cestovné poistenie od cestovateľov pre cestovateľov

Cestovné poistenie v zahraničí pre Backpackerov a Digitálnych nomádov od SafetyWing

Odchádzaš cestovať? Nezabudni sa poistiť. Posledné roky cestujem s poistením od SafetyWing a môžem ho len odporučiť. Vyklikáš si ho za pár minút, neriešia sprostosti a vedia čo potrebujú cestovatelia ako my. Prečítaj si viac o cestovnom poistení pri dlhodobom cestovaní tu.


Kredit na ubytko zdarma


Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

31 myšlienky “Som čudák

  • Milan

    jasne aj ja mam sen teraz makam v praci ale uz mam plan cestovat na to sa hrozne tesim este sa chcem spytat ci ti nechyba zena…predsa si vravel ze mas rad samotu si myslim ze raz stretnes tu pravu tak to mozno ovplyvni tvoj zivot

    • Lukas Cech

      Nazdar Milan, super, tak nech ti to vyjde.

      Co sa zien tyka, viem si najst take, ktore sa mi pacia a mame nieco spolocne. Samotu mam rad, ale nie stale, jasne, ak sa najde zena, ktora ma ocari, tak sa nicomu nebranim :). O tom je sloboda….

  • Veronika

    Krásne slová 😉 ako keby si čítal myšlienky a pocity nám „nenormalnym“ ľuďom 😉 a som šťastná … 😉 že nás je viac.;) a bude este viacej…len to trošku potrvá 😉 a pevne verím že aj moja dcérka bude rovnaká 😉 s vlastným krásnym pohľadom na svet a prírodu 😉 Este raz…krásne slová <3 Ďakujem 😉

  • ROman

    Ahojte vsetci ini… zacinate byt ako to popisovane stado. 🙂
    Ale nechcem rypat. Myslim, ze je dolezite ist vlastnou cestou a nesuhlasit so vsetkym konvecnym, co je take pohodlne. Ludia maju tendenciu pri dennych starostiach hladat cestu mensieho odporu. Potom zabudaju na svoju jedinecnost.
    Modernej spolocnosti ide presne o takyto typ ludi. Nemat cas, energiu a nakoniec ani chut, startat sa o cokolvek, okrem seba.

    Cim viac bude „inych“ a „cudakov“, tym nam vsetkym bude na svete lepsie. Hladiet na svet svojimi ocami, utvarat si vlastny nazor na zaklade informacii z roznych zdrojov a skusenosti a nie preberat nazor z TV, ci inych vyplachov mozgov… nie je potrebne behat po svete, je potrebne chciet viac ako iba osobny komfort a pokoj.

  • Natália

    Ľudia sa nám smejú, že sme iní, ale nech sa pozrú na seba, veď sú všetci rovnakí !

    Radosť čítať nová riadky a v komentároch objavovať farebnosť a krásu sveta !

    Vďaka !

  • Pavel Starych

    Ahoj Lukas,

    diky za inšpiráciu, vďaka tvojmu článku som si uvedomil, že nie som sám. Pripomenul si mi, že najdôležitejšie v živote je byť sám sebou a ísť svojou vlastnou cestou a vykašľať sa na to čo si o tom myslia alebo hovoria iný. Už som to v živote párkrát skúsil, ale napokon som to vždy vzdal, lebo som sa bál, že ma ostatní nepríjmu, ale oni ma aj tak neprijímajú, lebo som iný. A tak som sa rozhodol skúsiť to znova, vykašľať sa na mienku ostatných a žiť podľa vlastných hodnôt. Dúfam, že sa raz naše cesty stretnú. Mám ťa rád človeče.

    Maj sa Pavel

    • Lukas Cech

      Nazdar Pavel,

      som rad, ze clanok fungoval :). Zijeme tento zivot pre seba a ludi, na ktorych nam zalezi a ktorym na nas zalezi. S ostatnymi je zbytocne tratit cas, ti nas nikdy nepochopia. Tak hlavu hore a zi zivot aky si stale chcel.

      Nech sa dari aj tebe!

  • Veronika

    moje krásne nie si vôbec čudák si úžasný človiečik ….a ako som to raz počula v nemenovanom filme „pre hlupáka každý hlupák“ tak to je aj s čudákom…ty si super a kto nevie aspon vypočuť iný názor je trochen mimo…. 🙂 ja v akejkoľvek debate s tebou rada trávim čas a su to super spomienky… (varenie cez skype a pod) a hlavne ako tu čítam je náááás oveľa viac čo sa cítime byť divný… (vieš ako to je pekne oblečená holka už je hned za k***u prečo?? alebo chalan s tunelom je magor… nesúhlasím vôbec…) …. držkaj sa mi tam… a píííííííííš ide ti to super…:) kiss na čolko..

  • Robo

    Lukáš, dík za príspevok. Máš úplnu pravdu a plne s tebou súhlasím. Akurát tí, ktorým by tieto slová mohli pomôcť otvoriť svoje srdcia a začať o sebe premýšľať sa asi na tvoje stránky nechodia pozrieť. S tým však nič neurobíme.
    Som čudák aj ja, keď mi všetci okolo hovoria: „Mal by si sa dať ostrihať a ohol si tu briadku, veď v tvojom veku sa to už nehodí ! “ ?
    A práve preto som, jupíííí ! Ja som vedel, že nás je viac, akurát tak akosi dosť riedko roztrúsený po tomto skazenom svete.

  • Kristian Kusenda

    Super článok 🙂 ešte keď som mal pätnásť tak na mňa rodina pozerala tak všelijak, keď som si neplánoval štúdium, životnú kariéru a rodinu, ale cestu do Nórska alebo Tibetu ak by som nebol prijatý na strednú 😛 všetci sme individuality, netreba sa nechať utĺcť ,,normálnosťou“

  • Lula

    aj ja 🙂 a je mi takto fajn… mam rodinu, zopar dobrych priatelov, mam ich rada a aj oni mna (teda dufam) hehe..ale najlepsie mi je sama so sebou 😀 Ako si ty napisal – takto relaxujem ,tvorim a rozmyslam…presne si to vystihol :)..Dakujem za tvoje clanky……..aspon sa necitim tak blbo s mojim pohladom na svet :)..len tak dalej ;;pa..-