Inšpiračný. 2


Tento článok chcem venovať osobe, ktorá mi je veľmi blízka a motivovala ma k zmene môjho života. Dúfam, že ťa inšpiruje tiež. Niekedy hľadáme motiváciu alebo inšpiráciu v celebritách, na internete, v knihách, ale prehliadneme to, čo máme pod nosom.

Táto osoba mi je veľmi blízka, je mojím najlepším priateľom už od detsvta. Prešli sme spolu cez všetky možné i nemožné zážitky v detstve, puberte a divých rokoch 18-21 :).

Boli sme si stále podporou, v dobrom i v zlom, po čase sme sa trochu vzdialili, pretože každý žil svoj život v inej krajine a užíval si to.

Jemu sa ale stalo niečo, čo zmenilo celý jeho život. Mal autohaváriu a stratil zrak. Zo dňa na deň sa jeho život zmenil neskutočne.

Priemerného človeka by to zlomilo – začal by zúfať, utiahol by sa znenávidel by svet. On ale nie je priemerný človek. Je to jedna z najsilnejších osobností ktorú poznám.

Neutiahol sa, nezačal zúfať. Otočil svoj život o 180 stupňov, začal viac športovať, zahodil svoj bohémsky život a vymenil ho za plnohodnotnejší život, kde pomáha iným.

Koľko ľudí poznáte, ktorí by po strate zraku zorganizovali vlastný beh pre charity alebo ľudí v núdzi a odbehli si ho po vlastných? A zároveň si odbehali desiatky ďalších behov po celej Európe?

Alebo uskutočnili si svoj sen –  manažovať vlastný bar / reštauráciu?

Alebo inšpirovali stovky alebo tisíce ďalších prednáškami, rozhovormi a reportážami po celom Slovensku?

Vlastnými schopnosťami (a hlavne hubou, s tou to on vie 😀 ) sa spojil s osobnosťami Slovenskej hodobnej scény ako Ego, NH6, Majk Spirit, Suvereno.

Ako to všetko dokázal?

Tvrdou prácou. Odhodlaním. 

Zamysli sa nad tým a svojou situáciou – myslíš, že máš ťažký život a nič sa s ním nedá spraviť? Čo si už pre to spravil?

Bez odhodlania, tvrdej práce a obety nejakých materiálnych vecí, len ťažko zmeníš status quo. 

On ma naučil veľmi dôležitú vec:

Jediné na čom naozaj záleží v živote, je zdravie, priatelia a rodina a láska. 

Či už je to láska k hudbe, ľuďom, zvieratám atď – človek potrebuje nejakú vášeň a ísť si za ňou. Zdravie, rodina a priatelia je jediné, čo je skutočne naše a spraví nás štastnými.

Majetok, peniaze, vedomosti sú súčasťou života, ale bez nich môže byť človek stále šťastný.

On bol jedným z ľudí, ktorí ma inšpirovali ísť si za svojím šťastím a životnými hodnotami, zanechať kariéru a majetky, a dať si záležať viac na svojom zdraví, rodine a priateľoch.

To, že máš zrak, zdravie, rodinu a priateľov, ťa robí bohatým človekom. Všetko ostatné môžeš zariskovať, ak chceš dosiahnuť svoj sen – kým budeš mať svoje zdravie, rodinu a priateľov, ku ktorým sa môžeš vrátiť, tak si nič nestratil.

Môžeš len získať – v najlepšej situácii, si splníš sen. V najhoršej, získaš plno skúseností a budeš si môcť povedať, že si sa o to pokúsil.

Sedením na zadku a sťažovanm sa nikto nikdy nikam nedostal. Nebuď jedným z nich.

Križo, dík za inšpiráciu, podporu a tvoje priateľstvo. Šuly Puppy 😉

Finančná sloboda je potrebná pre realizáciu ďalších slobôd

Investujem a testujem rôzne spôsoby už vyše 8 rokov. ETF a indexové fondy sú jedným z najlepších spôsobov, ako dlhodobo budovať majetok a finančnú slobodu. A Finax.eu je konečne dobrá platforma pre Slovákov pre realizáciu tejto formy investovania - veľmi jednoducho. Viac o tom v článku o mojich investičných skúsenostiach a odporúčaniach.


Cestovné poistenie od cestovateľov pre cestovateľov

Cestovné poistenie v zahraničí pre Backpackerov a Digitálnych nomádov od SafetyWing

Odchádzaš cestovať? Nezabudni sa poistiť. Posledné roky cestujem s poistením od SafetyWing a môžem ho len odporučiť. Vyklikáš si ho za pár minút, neriešia sprostosti a vedia čo potrebujú cestovatelia ako my. Prečítaj si viac o cestovnom poistení pri dlhodobom cestovaní tu.


Kredit na ubytko zdarma


Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 myšlienky “Inšpiračný.