priatelia a vztahy na cestach, sex na cestach

O sexe na cestách a úprimnosti 3


Tento nadpis rýchlo upútal tvoju pozornosť čo? Dosť často sa ma ľudia pýtajú, ako to je na cestách čo sa týka vzťahov, sexu a lásky. Tak prečo o tom nenapísať tu. Patrí to k životu, každého to zaujíma, ale nikto o tom nepíše. A ja rád lámem stereotypy 🙂

Tak najprv zoberiem preč všetky obavy, ktoré máš v hlave – život na cestách, čo sa týka vzťahov, sexu a lásky je skvelý, asi aj lepší, ako keď necestuješ. Tak. Mohol by som to nechať tu….

Ale rozpíšem sa trochu viac. Vzťahy na cestách sú trochu iné, ako také „domáce“. Človek sa na cestách stretáva s ľudmi na oveľa kratší čas – pár dní, možno týždeň, a potom si ide každý svojim smerom. Takže máš oveľa menej času na vyjadrenie svojich pocitov, ak sa ti niekto páči.

Tá bežná hra pohľadov, flirtovanie, „náhodné“ dotyky a vzájomné uťahovanie a srandovanie, ktoré tvrajú dni, týždne a možno aj dlhšie, sa na cestách musia zmestiť do niekoľkých hodín alebo dní.

Mne sa toto veľmi páči – nerád strácam čas hraním hier, radšej som úprimný a poviem to čo cítim. Ale toto je ťažšie, ako sa zdá. Zo začiatku som mal obavy, čo si tá žena pomyslí, že som nejaký macho, príliš priamy. Ale postupom času som si to precvičil, už to nie je také divné a zistil som, že to je super „filter“.

Čo za filter? Keď som úprimný a vyložím všetky svoje karty na stôl, ako napríklad povedať žene, ktorú poznám len pár dní a ktorá ma priťahuje:

„Hej, veľmi sa mi páčiš a rád by som ťa teraz pobozkal.“

Väčšinou vyvolá dva reakcie:

  1. Vystraší ju to, pretože nemá rada taký priamy prístup a nechce sa zhovárať
  2. Zaiskrí sa jej v očiach, a buď súhlasí, alebo povie niečo pozitívne a šibalské – čiže neide o ten bozk, ale teraz už obaja vieme, že máme radi ten istý prístup, takže už len debata bude dobrá. A ten bozk väčšinou príde sám neskôr.

Takže tento „filter“ prefiltruje všetky ženy, čo zapadajú do 1. – pretože to nie sú typy osôb z ktorými by som si rozumel, tak nemusím strácať čas. Jasne, nie sú to zlé osoby, a keby som im venoval viac času, tak by som sa určite veľa dobrých vecí dozvedel, ale tu ide o to, že čas nemám.

Nie som typický chlap, ktorý flirtuje, pretože si myslí, že spať so ženami je niečo, čo musí robiť, ako muž. Nie je to súťaž čísel. Ja potrebujem nejaké hlbšie spojenie, tá osoba ma musí priťahovať nie len fyzicky, ale aj svojím charakterom a životným štýlom.

Takže, jasne, keď rád flirtuješ (či si muž alebo žena) a nezáleží ti veľmi na viac priatelia a vztahy na cestach, sex na cestachako telesnej priťažlivosti, tak je to na cestách jednoduché. Stále stretávaš nových ľudí, stretávaš ich veľa a im ide zhruba o to isté – užiť si cestovanie, sex patrí k tomu.

Ak ale chceš viac než len telesnú príťažlivosť, tak sa to už trochu komplikuje – potrebuješ tú osobu spoznať, ale máš málo času.

Najlepším spôsobom je už spomínaná úprimnosť. Ďalším dobrý spôsobom je Couchsurfing. Táto veta možno vzbudí rozhorčenie, u ľudí, ktorí couchsurfing poznajú, neviem ako u nás, ale určite by to vzbudilo rozhorčenie vo svete.

Prečo rozhorčenie? Pretože couchsurfing je o cestovaní a spoznávaní, nie je to zoznamka. Ja to ale vidím ináč – cestovanie a spoznávanie zahŕňa akékoľvek spoznávanie. Takže ak niekomu napíšem a pozvem ju na drink a skončí to pri viac, ako tom drinku, tak prečo nie? Dnes je couchsurfing viac o spoznávaní ľudí, nie len o prespávaní u niekoho na gauči. Je tam veľa skupín, akcií a stretnutí určených len na spoznanie ľudí, bez žiadneho „couch“.

Na couchsurfing si môžeš filtrovať podľa „keywords“ alebo fráz, ktoré sú pre teba dôležité, ako „vegan“, „metal“, „štrikovanie“* a podobne – takže takto si môžem nájsť ľudí, s ktorými mám niečo spoločné. Ďalej si môžeš prečítať o tej osobe, o ich životnej filozofii, obľúbených veciach a podobne. A už to, že sú na couchsurfing znamená, že majú radi cestovanie a trochu alternatívnejší pohľad na život.

Takže keď niekomu napíšem, tak už viem, že si budeme mať o čom pokecať a je mi jedno ako to skončí – ide o to, že trávim čas s ľudmi, ktorí majú podobné hodnoty života ako ja. Či to skončí pri viac, ako len debate alebo nie, je druhoradé – taký skrytý bonus. (Ale nesťažujem si…).

Samozrejme úprimnosť tu pomáha tiež – keď im dáš vedieť tvoje pocity alebo chtíče, tak budete obaja vedieť na čom ste.

Tú úprimnosť som si otestoval až do extrémov…. Stretol som sa v hosteli s jednou holkou, išli sme na pivo, nič sa nestalo, na ďalší deň sme išli každý svojou cestou. Ale našli sme sa na Facebooku, pretože ona bola s Buenos Aires, kam som mal namierené.

Nemali sme toho až toľko spoločného, ale veľmi ma priťahovala a dobre sme si pokecali. Tak som jej napísal priamo:

„Ahoj, nebudem chodiť okolo horúcej kaše, si veľmi atraktívna žena a veľmi ma priťahuješ – čo takto sa stretnúť a užiť si, bez záväzkov.“ 

Asi ťa zaujíma, ako odpovedala čo?

Myslel som si, že sa vystraší a odpíše mi, čo som to za úchyla. Ale nie, odpísala, že práve naopak, že je poctená tou správou a úprimnosťou, že je to kompliment. Ale že má priateľa.

Nevyšlo to, ale bol som spokojný s výsledkom – pretože som povedal, čo som mal na srdci a ona to zobrala pozitívne a športovo.

A vieš čo je na tom najlepšie? Toto platí pri všetkom v živote – úprimnosť môže odradiť viac ľudí, ale takisto otvorí dvere k ľuďom, s ktorými si budeš rozumieť viac. Predstav si, aký by bol svet, keby bol každý úprimnejší.**

Ak hovoríš to, čo máš na srdci, tak sa ti odľahčí myseľ. Žiadne pretvárky, obavy alebo stresy z toho, že čo keby. Utvrdzuje to integritu tvojej osobnosti a takisto sa naučíš, že tu nie si na to, aby si vyhovel každému.

„Always tell the Truth. That way, you don’t have to remember what you said.“

„Vždy hovor pravdu. Takto si nikdy nemusíš pamätať, čo si povedal.“

 Mark Twain

Rád by som počul tvoje skúsenosti s úprimnosťou, alebo aký máš názor na túto tému? Hoď niečo do komentárov.

*neštrikujem, to je len suchý humor ;). Nič proti štrikovaniu samozrejme, ak štrikuješ, tak klobúk dole – ja to neviem!
**prinajhoršom, by neexistovalo „Slovensko hľadá superstar“, pretože by na svete bolo málo ľudí, ktorí sú úplne neschopní v niečom, ale celé ich okolie im klame do očí – „áno Janko, ty spievaš krásne….“. 🙂

Finančná sloboda je potrebná pre realizáciu ďalších slobôd

Investujem a testujem rôzne spôsoby už vyše 8 rokov. ETF a indexové fondy sú jedným z najlepších spôsobov, ako dlhodobo budovať majetok a finančnú slobodu. A Finax.eu je konečne dobrá platforma pre Slovákov pre realizáciu tejto formy investovania - veľmi jednoducho. Viac o tom v článku o mojich investičných skúsenostiach a odporúčaniach.


Cestovné poistenie od cestovateľov pre cestovateľov

Cestovné poistenie v zahraničí pre Backpackerov a Digitálnych nomádov od SafetyWing

Odchádzaš cestovať? Nezabudni sa poistiť. Posledné roky cestujem s poistením od SafetyWing a môžem ho len odporučiť. Vyklikáš si ho za pár minút, neriešia sprostosti a vedia čo potrebujú cestovatelia ako my. Prečítaj si viac o cestovnom poistení pri dlhodobom cestovaní tu.


Kredit na ubytko zdarma


Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 myšlienky “O sexe na cestách a úprimnosti

  • Lula

    ľudia bývajú úprimnosťou zaskočený …Povedať pravdu ,ako píšeš -nechodiť okolo horúcej kaše..ale byť asertívny ..Hovorím ľuďom priamo ako sa veci majú,nech je hneď všetko jasné aby sa potom nemuseli riešiť situácie vzniknuté z nedorozumenia alebo z toho že si myslíme – že veď ten človek si to domyslí :p Mna nebaví klamať,práve preto ,že by som si neskôr nepamätala komu som čo povedala 😀 😀 😀 heh

    • Lukas Cech

      Ahoj Lula, presne tak – co sa vztahov tyka – vela ich prestane fungovat, ked sa neskor ukaze skutocna osoba, nie ta, ktoru ludia predstieraju – aby si toho partnera udrzali.

      Ale plati to o vsetkom v zivote – uprimnost sa oplati – je ale tazsia…. 🙂