sleep at the airport

Vyspi sa zdarma na letisku 1


Čo tak prespať noc, dve, tri na letisku? Neletíš nikam, len si chceš trochu ušetriť.

Nie je to pre žobrákov. Je to vlastne niečo, čo si veľa ľudí dnes vyberie slobodne, vrátane mňa. Prečo? Vysvetlím.

sleep at the airport

photo credit: funalso.com

Prečo by niekto chcel spať na veľkej stanici, plnej ľudí v zhone, bez súkromia:

  • je to zdarma! (potrebuješ viac ako toto?)
  • okolo seba máš reštaurácie a obchody
  • ak niekam letíš, tak už si tam. Nemusíš sa ráno plašiť zo svojho hostelu, takže žiaden stres pred odletom
  • vo väčšine reštaurácií už dnes dostaneš wifi zdarma, keď si kúpiš nejakú stravu
  • nemajú nikdy zatvorené, či tam si o dvanástej naobed alebo o polnoci
  • záchody zdarma, niekedy aj sprchy
  • je to skvelé na stretnutie sa s ľuďmi, alebo len pozorovanie
  • keď vieš čo robíš, tak je to aj bezpečné
  • a nie je to normálne, je to niečo nezvyčajné, vystupuje to z normy (to je veľké pozitívum!)

A  preto už aj existuje stránka, kde si môžeš prečítať o situácii na spanie na rôznych svetových letiskách, alebo pridať svoje hodnotenie:  http://www.sleepinginairports.net/

Spal som na letisku už dvakrát. Raz v Bangkoku, Thajsko a raz v Quito, Ecuador. V obidvoch prípadoch to boli pozitívne skúsenosti. Samozrejme, nie je to to najpohodlnejšie, buď spíš na lavičke alebo na podlahe, ale o pohodlie mi neišlo, na to si nikdy nepotrpím.

Nejako, spanie na letisku má v sebe niečo magické. Pozoruješ celé miesto, ako mravenisko, ľudia prichádzajú, odchádzajú, čakajú, nakupujú a to z celého sveta. Mix kultúr, oblečenia, zvykov, výzorov a štýlov.

Pri takomto pozorovaní ma napadajú myšlienky, ktoré normálne nemám. Je to divné miesto na rozmýšľanie, z jeho stresom a zhonom, ale keďže ja tam len spím, tak sa nikam neplaším a mám čas zastaviť a začať si všímať veci, ktoré iným uniknú. A popri tom si vychutnám nejaké to kafčo a internet zdarma.

Ak si to chceš vyskúšať, maj na mysli nasledujúce:

  • najprv si to letisko nájdi na http://www.sleepinginairports.net/ a prečítaj si hodnotenia
  • bezpečnosť – ruksak si daj pod hlavu ako vankúš, zaisti si backpack o lavičku alebo radiátor a podobne. Zamkni si zipsy. Nikdy nevieš kto sa kedy prikradne, keď zaspíš
  • ochranka (SBSka alebo letecká polícia) – niekedy nemajú radi keď sa im niekto natiahne na podlahe, ako vo vlastnej spálni. Tak si nájdi miesto, kde nie si až tak na očiach, alebo spi na sedačke, na to ti nič povedať nemôžu….
  • zamestnanci v reštauráciách a obchodoch na nočných šichtách tam väčšinou nemajú svojich šéfov, takže sa niekedy podarí získať nejaký bonus, v podobe kávy zdarma, alebo väčšiu porciu za cenu menšej a podobne – za opýtanie nebijú 🙂

Uži si to! Alebo sa s nami podeľ s tvojou skúsenosťou, ak už nejakú máš – pridaj komentár:

Finančná sloboda je potrebná pre realizáciu ďalších slobôd

Investujem a testujem rôzne spôsoby už vyše 8 rokov. ETF a indexové fondy sú jedným z najlepších spôsobov, ako dlhodobo budovať majetok a finančnú slobodu. A Finax.eu je konečne dobrá platforma pre Slovákov pre realizáciu tejto formy investovania - veľmi jednoducho. Viac o tom v článku o mojich investičných skúsenostiach a odporúčaniach.


Cestovné poistenie od cestovateľov pre cestovateľov

Cestovné poistenie v zahraničí pre Backpackerov a Digitálnych nomádov od SafetyWing

Odchádzaš cestovať? Nezabudni sa poistiť. Posledné roky cestujem s poistením od SafetyWing a môžem ho len odporučiť. Vyklikáš si ho za pár minút, neriešia sprostosti a vedia čo potrebujú cestovatelia ako my. Prečítaj si viac o cestovnom poistení pri dlhodobom cestovaní tu.


Kredit na ubytko zdarma


Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jedna myšlienka “Vyspi sa zdarma na letisku

  • patrik

    Mm podobnu skusenost ked som musel ist poslednym vlakom z escary do bari aby som chytil ranny let do bratislavy,,,bolo to v pohode, male letisko,klud a sbs dokonca o polnoci zamkol terminal a z vnutra nikoho nevyhanali,,,pri nocnom bludeni po letisku som dokonca stretol skupinu cesiek,,fajn sme si pokecali. Bolo nas tam sedem co sme takto prespali,,len tolko k tomu,,,v lete 2015 by som chcel ist na rajcinovy fest do spanielska tak mozno sa mi nieco podari znovu…