lukas cech na marcahuasi v peru

Snívaj … ale realisticky 2


Každý máme svoj sen alebo sny. Snívať je pre nás dobré – bez snov a cieľov by sme sa tu len tak poflakovali, bez smeru. To, že čítaš články z môjho blogu znamená, že máš sen – pravdepodobne cestovať, alebo žiť život po svojom, nekonvenčne. A to je skvelé. Musíš sa ale na to pozerať realisticky….

Urči si svoj cieľ, svoj sen a choď si za ním – uvedom si ale, že cesta k tomuto snu asi nebude taká čarovná. Práve naopak – je viac pravdepodobné, že to bude veľa práce, sebazaprenia a robenia vecí, ktoré nie sú tvojím snom.

To ale nevadí – je rozdiel medzi drinou v jobe, ktorý ta nebaví alebo serie, bez cieľa alebo účelu a drinou v tom istom jobe, s cieľom ušetriť si na to, aby si si splnil svoj sen.

Píšem tu veľa o svojom živote, ktorý je teraz presne tým, čo som stále chcel. lukas cech na marcahuasi v peruA dúfam, že ťa to motivuje k dosiahnutiu tvojho cieľa. Ale nepadlo mi to len tak zo dňa na deň na hlavu. Aby som sa dostal sem, pracoval som od 19-ky až do 27-ky napr. ako záhradník, na stavbách alebo a potom ako kancelárska krysa.

Takže 8 rokov strávených robením niečoho, čo nebolo mojím snom. Ale to nevadí – teraz sa na to pozriem a vidím 8 rokov môjho života, ktoré som investoval na to, aby zvyšok môjho života (čo ja viem, takých 40 rokov 🙂 ) bol taký, aký chcem. Slobodný a po mojom.

Takže tých 8 rokov nie je tak veľa, alebo stratených.

Samozrejme nehovorím, že aj ty potrebuješ 8 rokov. Ja som vtedy ešte nevedel presne, čo je mojím snom. Tak mi to trvalo dlhšie. Ty, tým že to tu čítaš, si už ďalej ako ja. Potrebuješ si len stanoviť svoj cieľ a plán, ako sa k nemu dostať, a začať na tom makať. Možno ti to potrvá rok, možno 4. Ale to je nič v porovnaní s dosiahnutím svojho sna za tento čas, a potom žitím svojho života – po tvojom :).

Takže či si študent, alebo makáš, pokračuj v snívaní svojho sna – ale takisto buď realista – potrebuješ pre to niečo spraviť a obetovať DNES. Ako sa hovorí – dnešok je prvým dňon zvyšku tvojho života.

Sprav to. Aj keď to teraz znamená, že si budeš užívať menej. Alebo makať tvrdšie.

O pár rokov, keď sa napiješ kokosového mlieka priamo z kokosu niekde v Laose, si na tento čas spomenieš s hrdosťou a úsmevom na tvári…

Finančná sloboda je potrebná pre realizáciu ďalších slobôd

Investujem a testujem rôzne spôsoby už vyše 8 rokov. ETF a indexové fondy sú jedným z najlepších spôsobov, ako dlhodobo budovať majetok a finančnú slobodu. A Finax.eu je konečne dobrá platforma pre Slovákov pre realizáciu tejto formy investovania - veľmi jednoducho. Viac o tom v článku o mojich investičných skúsenostiach a odporúčaniach.


Cestovné poistenie od cestovateľov pre cestovateľov

Cestovné poistenie v zahraničí pre Backpackerov a Digitálnych nomádov od SafetyWing

Odchádzaš cestovať? Nezabudni sa poistiť. Posledné roky cestujem s poistením od SafetyWing a môžem ho len odporučiť. Vyklikáš si ho za pár minút, neriešia sprostosti a vedia čo potrebujú cestovatelia ako my. Prečítaj si viac o cestovnom poistení pri dlhodobom cestovaní tu.


Kredit na ubytko zdarma


Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 myšlienky “Snívaj … ale realisticky

  • Katarina

    velmi dobra stranka,, vidno ze si velmi inteligentny clovek a silno ti drzim palce. zdielam podobne nazory ako ty, tiez rada cestujem a uzivam si zivot, co kopa ludi nechape ani ked im vysvetlim, ze je za tym kopa driny. velmi milo ma prekvapilo, ze tu davas ludom aj rady ako si privyrobit, co na takychto strankach nieje bezne a dalsie obrovske plus je odomna za to ze je stranka v slovencine 🙂
    PS: chcem sa zaregistrovat na etoro, tak neviem ci mi posles pozvanku alebo ako to funguje