obchod s valutami etoro vysledky

Pasívne zarábanie cez eToro – výsledky Apríl-Máj 9


Pre tých, ktorých zaujíma pasívne zarábanie na cestách, pre šprtov a tých, ktorý si chcú privyrobiť popri práci – ako to vyzerá s mojím kontom na eToro po troch mesiacoch?

Zarobené zhruba 12 USD za deň, alebo celkovo 400 USD, za nejaké 4 hodiny mesačne. Čítaj ďalej, ak ťa zaujíma, ako som to dosiahol.

Ak sa čuduješ o čom to do riti kecám, tak si prečítaj tieto články:

Nomád a obchodovanie na burze (časť článku venovaná eToro)


V tomto článku nájdeš PDF návod zdarma, ako na to, a takisto môžeš získať 50 USD bonus:

Obchodovanie s devízami cez eToro


Jedným spôsobom, ako sa snažím zarobiť si na cestovanie je obchodovaním s devízami cez www.etoro.com. Nie je to pre každého, je to riskantnejšie ako predávať náramky a vyrobenú bižutériu, alebo pracovať v hosteloch a vyžaduje to väčší kapitál. Ale pre mňa to funguje, vyžaduje to menej času a dáva mi to viac slobody.

Takže, čo som spravil v Apríli a Máji, aby som zarobil 400 USD?

Najprv trochu histórie. K eToro som prišiel už v lete 2012, začal som sa s tým pohrávať (s vlastnými peniazmi) tak od septembra 2012. Vetdy som ale prerobil, pretože som nevedel presne ako na to. Od decembra do marca som si dal prestávku, pretože som bol zaneprázdnený cestovaním po Peru a Bolívii a prechádzaním sa po džungli s pumou :).

V marci som si prenajal byt v Buenos Aires a povedal si, že sa na to pozriem poriadne a rozbehnem to. Tak som do toho vložil viac peňazí – z pôvodných 300 USD som zvýšil svoje konto na 1300 USD.

Preštudoval som si veľa stránok o tom, ako na to, strávil som veľa času nad detailami jednotlivých traderov, aby som si vybral tých správnych na kopírovanie. Nevieš o čom rozprávam? Stiahni si môj návod ako na obchodovanie s devízami cez eToro.

Marec išiel celkom dobre, apríl takisto, tak som do toho strčil ďalších 1000 USD koncom apríla a ďalších 1500 koncom mája.

Takže moje konto má teraz hodnotu 4568 USD, a zarobil som 402 USD, čo je 8.8% zisk. To ti žiadna banka nedá. 400 USD takisto nikde nezarobíš len za zhruba jendu hodinu týždenne. Takže som s týmto výsledkom veľmi spokojný. Samozrejme ten zisk je vlastne výšší, pretože väčšina zisku je z obdobia, keď som mal na konte menej ako 4568 USD.

Lepšie sa to vidí, keď sa na to človek pozrie z pohľadu USD na deň – 12 USD na deň je super zárobok za minimálnu námahu a čas, keď človek minie zhruba 20-30 USD na deň cestovania.

Tu sú štatistiky, ktoré si zapisujem ako a kedy sa na to pozriem, pre tých, ktorí majú radi štatistiky 🙂

obchod s valutami etoro vysledky

Zopár poznámok:

  • dvakrát 100 USD začiatkom mája sú bonusy od eToro, keď sa niekto z vás registroval cez moju pozvánku a vložil do toho vlastné prachy. Vďaka! (dotyční za to takisto dostali 50 USD bonus – viac o tom tu.
  • dni nesledujú žiadny systém – kedykoľvek sa na to pozriem, tak si zapíšem ako to vyzerá
  • strata 23 mája je z ukončenia kopírovania jedného týpka, ktorého výsledky sa v posledných týždňoch zhoršili. Spapal som stratu -95 USD, ale to je lepšie, ako čakať, a dúfať, či sa z toho nezotaví a nakoniec stratiť oveľa viac. Je to prvé pravidlo obchodovania na burze alebo s devízami. Peniaze som reinvestoval do iného, lepšieho týpka.

Viac štatistík nájdeš na mojom eToro profile. Od marca sa moje štatistiky zlepšili a sú pozitívne. Obdobie predtým bolo obdobie učenia sa na vlastných chybách, tak to potom aj vyzerá :).

Už piaty rok cestujem s poistením od True Traveller, pretože pri mojom každoročnom prieskume stále vyhrajú :).

Ich výhody:
  • prispôsobené backpackerom
  • jednoduché vyhľadávanie a prehľad položiek
  • výborné hodnotenia a dobrý zákaznícky servis
  • nízka cena
  • postenie dali dokopy cestovatelia ako my – vedia, čo je potrebné a čo nie

Plán na ďalšie mesiace:

Dva mesiace prešli bez problémov, zdvojnásobil som svoj kapitál, uvidíme, či sa zdvojnásobia aj zisky. Ak áno, zarobím 400 USD mesačne, alebo zhruba 24 na deň. Keď to takto pôjde ďalej, tak som v suchu čo sa zarábania na cestovanie týka, a pravdepodobne navýšim tento kapitál znovu.

Som si ale takisto vedomý, že je to stále riskantné. Risk si minimalizujem tým, že do každej osoby, ktorú kopírujem, vkladám max 20% z môjho kapitálu. Takže aj keď to tá osoba technicky povedané, celkom poserie, tak nikdy nestratím všetko. A aby som stratil všetko, tak to musia posrať všetci 5, ktorých kopírujem a to naraz (aby som nemohol zareagovať). Čo je veľmi nepravdepodobné… Takže risk je minimalizovaný, a profit rastie. Good times :).

Tí, ktorí sa so mnou spojili ohľadom otvorenia účtu, bolo by super, ak by ste sa tu podelili s vašimi nálezmi a skúsenosťami. Rád odpoviem na otázky a pomôžem.

Ak si sa ešte neregistroval a máš záujem, napíš mi email, ja ti pošlem pozvánku, a keď do toho vložíš minimálne 100 USD, dostaneme obaja odmenu – ja 100 a ty 50 USD.

Finančná sloboda je potrebná pre realizáciu ďalších slobôd

Investujem a testujem rôzne spôsoby už vyše 8 rokov. ETF a indexové fondy sú jedným z najlepších spôsobov, ako dlhodobo budovať majetok a finančnú slobodu. A Finax.eu je konečne dobrá platforma pre Slovákov pre realizáciu tejto formy investovania - veľmi jednoducho. Viac o tom v článku o mojich investičných skúsenostiach a odporúčaniach.


Cestovné poistenie od cestovateľov pre cestovateľov

Cestovné poistenie v zahraničí pre Backpackerov a Digitálnych nomádov od SafetyWing

Odchádzaš cestovať? Nezabudni sa poistiť. Posledné roky cestujem s poistením od SafetyWing a môžem ho len odporučiť. Vyklikáš si ho za pár minút, neriešia sprostosti a vedia čo potrebujú cestovatelia ako my. Prečítaj si viac o cestovnom poistení pri dlhodobom cestovaní tu.


Kredit na ubytko zdarma


Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

9 myšlienky “Pasívne zarábanie cez eToro – výsledky Apríl-Máj

  • hogy

    Ja som s tym zacal len vcera. Vlozil som si 201$, dostal som bonus 50$ za pozvanku od Lukasa a20$ za volaku akciu, ked som si nabil viac ako 200$. Za par hodin som zarobil cca 30$, i ked mohol som byt v zisku viac ako 100$, keby som nebol chamtivy a vybral zisk skor. Teraz som si 195$ (200$ – 5$ poplatik za vyber) dal poslat nazad na ucet a obchodovat uz budem len automaticky a to s peniazmi, ktore som do toho nevlozil. Takze mam istotu, ze som nic nestratil (ok, kurzovy rozdiel pri platbe a vybere ako aj 5$ za vyber prechov, ale to prezijem) a vsetko, co budem mat navyse je uz moj cisty zisk. Citim sa ovela pokojnejsie, ked viem, ze o svoje peniaze neprijdem – predsa len budem ich potrebovat 😀
    Som zvedavy, ako dopadne tych 100 dolarov, co som tam nechal.. ked sa obcas dostanem k netu 🙂

    • Lukas Cech

      Zdravim Hogy,

      supre pristup k tomu. Takto neriskujes vlastne nic. Da sa to aj s vacsim mnozstvom penazi, eToro ti da vyssi bonus pri vyssom vklade, potom mozes ten svoj vklad vybrat a pokracovat len s bonusom, tu su ich bonusy a kody na ich ziskanie – platia len pri prvom vklade:
      http://www.etoro.com/why-etoro/etoro-promotions.aspx

      podmienkou je aj prepojenie s tvojim facebookom.

      Takze teoreticky mozes vlozit 1000 USD, dostanes 100 USD bonus. Zaregistrujes sa cez mna a dostanes dalsich 50 USD bonus. Potom tych 1000 USD vyberies, a skusis si to z tymi bonusovymi 150 USD.

      Precital som si ich podmienky a nikde neuvadzaju, ze je toto zakazane 🙂

  • Tomas

    Ja budem jeden z tych bonusovych 🙂 Po kratkom case s realnym uctom na etoro mozem skonstatovat, ze na pasivny prijem (samozrejme treba kopirovanych traderov kontrolovat) je etoro fakt super. Interface je tak prijemny (farba, vzhlad, jednoduchost), akoby sa snazil novacikom povedat „obchodovanie je take jednoduche…“ 🙂 Kontrola nad uctom je tiez dobra, kopirovanie traderov taktiez, len mi chyba moznost, kde by mi nekopirovalo od 1 konkretneho tradera vsetky jeho nove pozicie, teda akysi filter kopirovanych pozicii (kopirujem cloveka, ktory otvara naozaj vela pozicii, a udrzat nad nim ako-taku kontrolu je snad nemozne). Co sa tyka otvarani vlastnych pozicii, teda ked chcem obchodovat ja, tak je ta jednoduchost a pekny interface skor na pritaz – dlhsie sa otvara aplikacia professional charts (inak je funkcnost naozaj super), samotne prikazy buy a sell su realizovane s malym omeskanim +/-cca 2 sek, nasledne zatvorenie pozicie tiez nieco trva. Takze etoro je urcite fantasticke na copytrade a teda ako stvorene aj pre zaciatocnikov na forexe, na vlastne obchodovanie ale pouzivam ineho brokera. Support chat odpoveda velmi rychlo pocas celeho dna – mam preverene. Urcite etoro odporucam 🙂

  • Kos3

    len tak pre info, myslim ze spravnejsie by bolo „obchodovanie s devizami“ al. obchodovanie na devizovom trhu/trhu s menovymi parmi, kedze valuty vyjadruju hmotne peňáze, ale inak ok clanok 😉

    • Lukas Cech

      Dik za opravu Kos3! Vyzera, ze sa do toho prd rozumiem 😀

      to ma clovek z toho, ze zije 9 rokov von zo Slovenska – co ja viem ako sa u nas veci, ktore som predtym nepouzival, volaju…..